Окупанти розповіли про критичну ситуацію з водою в Сімферополі

Водозабір водосховищ окупованого Сімферополя залишається обмеженим. Води в регіоні вистачить на 140 днів, заявляють представники окупаційної влади Криму.

Про це повідомляє Крим.Реаліі.

За словами представника окупаційної влади Криму, так званої заступниці голови Криму Світлани Маслової, наразі критична ситуація спостерігається і в інших водосховищах Криму. Зокрема, мова йде про Аянське і Партизанське водосховища.

“При існуючих притоках і обмеженому водозаборі, можливість використовувати поверхневі джерела достатня лише на 140 днів – тобто, трохи більше, ніж на чотири місяці”, – заявила Маслова.

25 березня представники окупаційної влади Криму опублікували оновлені дані наповнюваності водосховищ півострова. На «мертвому обсязі» знаходяться Сімферопольське і Загірське водосховища.

У Криму спостерігається нестача прісної води, через що російські окупанти обмежують постачання води жителям півострова.

До 2014 року близько 85% потреб Криму в водопостачанні забезпечував Північно-Кримський канал, вода якого йшла з материкової частини України, проте після окупації півострова російськими військами його перекрили.

Через обміління водойм окупаційна влада поставила питання про відновлення урядом України водопостачання в Крим, скаржачись на «гуманітарну катастрофу».

Насправді дефіцит води в першу чергу відчувають російські війська і військові бази, а не населення півострова.

Реклама

Залишити коментар