Індійська та південнокорейська вакцини AstraZeneca є взаємозамінними — МОЗ

Вакцини від коронавірусу розробки AstraZeneca та Оксфордського університету, вироблені в Індії та Південній Кореї, є ідентичними за складом та взаємозамінними.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я України з посиланням на рекомендації Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики.

“Людям, яким зробили перше щеплення проти COVID-19 вакциною AstraZeneca/CoviShield, виготовленою індійським Інститутом сироватки крові, можна робити друге щеплення вакциною AstraZeneca, виробленою на інших виробничих майданчиках”, — заявили у відомстві.

Водночас інформація про взаємозамінність вакцин від COVID-19 розробки AstraZeneca, Pfizer-BioNTech та Sinovac відсутня, тому вони розглядаються як різні, не сумісні одна з одною вакцини.

“Людей, які отримали першу дозу векторної вакцини AstraZeneca/CoviShield, не можна щепити другою дозою вакцини іншого типу, наприклад, мРНК-вакциною від Pfizer-BioNTech або інактивованою вакциною CoronaVac/Sinovac, бо щодо цих препаратів недостатньо даних про взаємозамінність і вони можуть відрізнятися за технологіями виготовлення”, — наголосили у МОЗ.

На тлі призупинення імпорту CoviShield урядом Індії у відомстві запевнили, що всі, хто отримав перше щеплення індійською вакциною, матимуть змогу вчасно завершити вакцинацію.

❗️Усі вакцини AstraZeneca проти COVID-19, незалежно від країни виробництва, є взаємозамінними

📍Людям, яким зробили…

Опубліковано Міністерство охорони здоров’я України Понеділок, 5 квітня 2021 р.

Реклама

Залишити коментар