Степанов назвав умови виробництва COVID-вакцини в Україні

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов вважає, що Україна має розробити і виробляти власну вакцину проти коронавірусу, бо це питання національної безпеки.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

“Сьогодні, коли в світі йде справжня війна за вакцини, коли уряди країн накладають заборони на експорт законтрактованих і проплачених нами партій вакцин, вихід один – почати виробляти свою”, – наголосив глава МОЗ.

За його словами, для цього необхідно внести зміни до законодавства і надати пріоритет при держзамовленні українським фармиробникам.

“Вони готові вкладати в це кошти, але їм потрібні гарантії – що держава буде купувати саме в них, бо конкурувати з великими фармвиробниками по ціні вони не зможуть. Так, наша вакцина може бути дорожчою, але я вважаю, що ми маємо на це піти. Бо це – питання національної безпеки”, – заявив міністр.

Вакцинація проти коронавірусу в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року.

На сьогодні Україна отримала 500 тис. доз вакцини Covishield виробництва індійського Інституту сироватки крові.

Також у країну прибуло 215 тис. доз вакцини CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech. Вона спершу має пройти лабораторний контроль Міністерства охорони здоров’я.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов 31 березня заявив, що розраховує на підписання контрактів щодо поставок ще 15 млн доз вакцини проти коронавірусної інфекції.

В Україні від початку пандемії зареєстровано 1 731 971 випадок зараження коронавірусом, зокрема за добу 20 341.

Реклама

Залишити коментар