ДПСУ: прикордонники братимуть участь у спільних навчаннях України та Британії «Cossack Mace-2021»

Влітку українські прикордонники братимуть участь у спільних українсько-британських військових навчаннях «Cossack Mace-2021», яке мають провести на базі одного з навчальних центрів ЗСУ.

Про це повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій.

“Cossack Мace-2021» мають покращити взаємосумісність між військовими формуваннями Великої Британії та України. В рамках цього міжнародного проєкту передбачається спільне планування та виконання операцій батальйонно-тактичного рівня. Вишкіл дозволить покращити злагодженість дій українських військових підрозділів та підрозділів НАТО під час оборонних та наступальних операцій”, – йдеться в повідомленні.

Під час конференції з планування навчань керівник групи планування Віталій Негоденко (Сухопутні війська ЗСУ) зазначив, що участь у навчаннях надасть прикордонникам можливість відпрацювати взаємодію з підрозділами НАТО та Збройними Силами України, а також покращити спроможність реагування на зміну оперативної обстановки.

Під час навчань планують відпрацювати взаємосумісність багатонаціональних штабів, а також проведення оборонних та наступальних операцій під керівництвом багатонаціональних штабів.

Реклама

Залишити коментар