Україна запровадила санкції проти топдесятки контрабандистів – Зеленський

Уперше в історії України запроваджено персональні санкції щодо осіб, які очолюють так звану топдесятку українських контрабандистів.

Про це за результатами чергового засідання РНБО сказав Президент Володимир Зеленський у відеозверненні, пресслужба глави держави.

“Передусім мова про контрабанду. Це економічний тероризм проти України… Сьогодні, вперше в історії України, запроваджені персональні санкції, зокрема заблоковані активи та майно осіб, яких, за аналітичними даними СБУ, Апарату РНБО, можна назвати топдесяткою української контрабанди. Хочу підкреслити, що боротьба з контрабандою буде продовжена, сьогодні – це перша десятка, але точно не остання”, – заявив Зеленський.

Він наголосив, що за розрахунками експертів, збитки через контрабанду сягають 300 мільярдів гривень, які недоотримав державний бюджет. При цьому понад 100 мільярдів з них – внаслідок неефективної роботи митниці, сказав Президент.

У зв’язку з цим, як повідомив Зеленський, відсторонено від роботи десятки посадовців митних органів.

Крім того, Президент анонсував підготовку законодавчих змін, наслідком яких буде криміналізація недостовірного митного декларування.

Загалом, як зазначив Зеленський, в Україні з’явилася своя версія «чорної п’ятниці» – день, коли “особи, що займалися «великим розпродажем» стратегічних підприємств, природних ресурсів, високих державних посад, торгували безпекою, стабільністю та майбутнім України, отримують по заслугах”.

“Українська «чорна п’ятниця» проходить не раз на рік, а майже щотижня. І сьогодні, після чергового засідання Ради національної безпеки і оборони України, «чорна п’ятниця» настала для низки фізичних та юридичних осіб”, – сказав Президент.

Реклама

Залишити коментар