У Білому домі розповіли, про що Зеленський говорив з Байденом

Президент України Володимир Зеленський і його американський колега Джо Байден провели телефонну розмову. Сторони обговорили ситуацію на Донбасі, агресію РФ, боротьбу з корупцією і пандемію COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

Байден в черговий раз підтвердив непохитну підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України перед обличчям триваючої агресії Росії на Донбасі і в Криму.

Сторони також обговорили боротьбу з корупцією в Україні. Байден підтримав антикорупційні реформи і позитивно оцінив план дій уряду України в цьому напрямку.

Вони також обговорили важливість тісної співпраці США і України для стримування пандемії COVID-19 і зміцнення демократії в регіоні.

2 квітня президент України Володимир Зеленський і президент США Джо Байден провели телефонну розмову. Бесіда тривала близько 40 хвилин.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак в коментарі Інтерфакс-Україна повідомив, що Джо Байден запевнив, що США не залишать Україну без підтримки.

Напередодні відбулася телефонна розмова українського міністра оборони Андрія Тарана з американським колегою Ллойдом Остіном. У Пентагоні висловили стурбованість діями Росії і запевнили, що США підтримають Україну в разі ескалації російської агресії.

оловнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що Росія стягує до кордону з Україною військові сили і засоби. Зараз уздовж держкордону України розміщені 28 батальйонних тактичних груп зброєних сил РФ. Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков сказав, що РФ «переміщує війська в межах своєї території на свій розсуд» і це «не повинно нікого турбувати».

За словами секретаря РНБО Олексія Данилова, РНБО розробляє різні сценарії реагування на можливі провокації Росії.

У США висловили стурбованість маневрами російських військ і їх нарощуванням на кордоні з Україною, зазначивши, що мова йде не про навчання. За інформацією видання Politico, європейське командування збройних сил США привело армію у максимальну боєготовність через стягування військ РФ до кордону України.

26 березня в районі Шумів на Донбасі загинули четверо українських військових, ще двоє були поранені. Російські найманці обстріляли позиції ЗСУ з заборонених Мінську домовленостями мінометів калібру 82 мм, станкових автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Реклама

Залишити коментар