Повноцінних туристичних поїздок для українців не буде до кінця вакцинації — Кулеба

Повноцінні міжнародні поїздки не будуть доступні українцям, поки в країні не буде завершена вакцинація, вважає міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Про це міністр сказав в інтерв’ю Kyiv Post, опублікованому в п’ятницю, 2 квітня.

“Зараз головний пріоритет — вакцинація… Повноцінні міжнародні поїздки не будуть відновлені, поки не буде завершена вакцинація і поки пандемія не буде взята під контроль”, — сказав Кулеба.

Міністр зазначив, що Україна не є винятком, і що вакцини, як і раніше, є дефіцитним ресурсом в усьому світі. За його словами, це робить деякі країни «вакцинними націоналістами», оскільки вони скасовують експорт вакцин, поки їхнє населення не буде повністю імунізоване.

За словами Кулеби, це величезний виклик, але дипломатія також докладає всіх зусиль, щоб такі дружні країни, як Польща, допомогли Україні отримати більше вакцини.

“Друзі діляться (тим, що мають — ред.) навіть в найтемніші часи. І в України теж є друзі… Нам би дуже хотілося побачити панування „вакцинної ліберальної демократії“, але реальність передбачає іншу картину, і нам потрібно чесно поглянути на це”, — додав глава МЗС України.

Реклама

Залишити коментар