В буковинських лісах розпочали сезон тиші, який триватиме до 15 червня: що не можна робити

Щороку із 1 квітня в українських лісах настає так званий “сезон тиші” – період, протягом якого забороняється проведення заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою. Такий захід спрямований на охорону середовища існування, умов розмноження, шляхів міграції тварин та визначений законом України “Про тваринний світ”, повідомляють у Держекоінспекції.

Сезон тиші починається 1 квітня та триває до 15 червня, адже саме на цей час припадає період масового розмноження диких тварин. Сторонній шум може налякати малюків та їхніх батьків і навіть змусити дорослих особин залишити гніздо або нору.

Під час сезону тиші забороняється:
– пальба та полювання;
– проведення вибухових робіт;
– феєрверки;
– санітарні рубки лісу;
– використання моторних маломірних суден;
– проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах.

За порушення вимог щодо охорони середовища перебування і шляхів міграції, переселення, акліматизації та схрещування диких тварин статтею 87 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено такі санкції:

Порушення вимог щодо охорони середовища перебування і шляхів міграції, переселення, акліматизації та схрещування диких тварин – тягне за собою накладення штрафу на громадян від 510 до 850 грн і на посадових осіб – від 850 – 1190 грн.

Невжиття заходів щодо запобігання загибелі диких тварин, погіршенню середовища їх перебування та умов міграції або добування диких тварин, які зазнають лиха, – тягне за собою накладення штрафу від 850 – 1190 грн.

Реклама

Залишити коментар