У Москві невідомі влаштували провокацію з «російським Кримом» навпроти українського посольства

У Росії біля будівлі посольства України в Москві невідомі влаштували провокативну акцію: розклеїли плакати із заявами про «російський Крим» та пошкодили автівку української дипмісії.

Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ України.

Так, 30 та 31 березня невідомі розклеїли на парканах навпроти будівлі посольства України плакати з фотографіями українських дипломатів з коментарями образливого характеру.

Фото цих плакатів поширив у Facebook журналіст Роман Цимбалюк. Зокрема, поруч зі світлинами співробітників посольства та картою окупованого півострова, розфарбованого в триколор РФ, було написано: “До відома СЗР України: Крим ㅡ це Росія”, “До відома ГУР МО України: Крим ㅡ це Росія”.

Як зазначає Цимбалюк, фото дипломатів, які використали на плакатах, “точно такі ж, як і на дипломатичних картах, які видає МЗС Росії”.

Ответочка прилетела – всё в рамках мер взаимности 🙂
Как у “братьев” и “сестер”.
Москва. 31 марта. УНИАН. В Москве…

Опубліковано Roman Tsymbaliuk Середа, 31 березня 2021 р.

Окрім того, в МЗС України зазначили, що невідомі також пошкодили службове авто української дипмісії, яке перебувало на стоянці в місті.

У міністерстві заявили, що розглядають цю провокацію як “чергове грубе порушення Росією положень Віденської конвенції про дипломатичні відносини 1961 року”: у ній ідеться, що сторона, яка приймає, зобов’язана запобігати будь-якому порушенню спокою дипломатичних представництв або образі їхньої гідності, забезпечувати надання гарантій безпеки, недоторканності та поваги дипломатичного агента.

Наразі посольство України в Москві уже направило до МЗС РФ ноту протесту через цю акцію, а в МЗС України вимагають провести розслідування.

Вимагаємо від російської сторони вжити невідкладних заходів для проведення ретельного розслідування того, що сталося, притягнення винних до відповідальності, недопущення надалі подібних акцій і забезпечення умов для особистої безпеки й недоторканності українських дипломатів у РФ”, ㅡ зазначили в МЗС.

Реклама

Залишити коментар