«Ми домовляємося про перемир’я» – Зеленський прокоментував ескалацію на Донбасі

Україна продовжить прагнути припинення вогню на Донбасі, попри чергову ескалацію та активізацію російських військ біля українського кордону, заявив 1 квітня президент Володимир Зеленський.

“Процес перемовин щодо миру нелегкий. Але ніхто й не сподівався, що буде легко. Завжди боляче втрачати наших людей. Кожна звістка про загибель дається з болем сім’ям, родичам, усім українцям і мені як президенту. Саме тому ми не зупиняємось і домовляємося про перемир’я як про найшвидший тактичний крок. Наша ж стратегія – обов’язково мир і повернення наших людей і територій”, – твердить Зеленський.

За його словами, Україна «хотіла б повернутися до тих умов, коли режим припинення вогню діяв ефективніше». Зеленський має на увазі період тривалістю кілька місяців після 27 липня 2020 року, коли число вбитих і поранених українських військових на Донбасі значно скоротилося.

Зеленський вважає збільшення чисельності російських військ на кордоні з Україною «грою м’язами у форматі військових навчань» для створення «атмосфери загрози та тиску» під час переговорів.

Питання війни та миру на сьогодні я розділив би на два пункти. Насамперед – про Донбас. Так, ескалація помітна з початку…

Опубліковано Володимиром Зеленським Четвер, 1 квітня 2021 р.

Реклама

Залишити коментар