Став відомий порядок виступів півфіналістів Євробачення-2021

Організатори Євробачення-2021 визначили порядок виступів учасників цього міжнародного пісенного конкурсу у півфіналах.

Про це повідомляється на сайті «Євробачення», де оприлюднений порядок виступів, відповідно до якого представник від України гурт Go_A виступатиме у першому півфіналі 18 травня під номером 15.

Так, у першому півфіналі, 18 травня, виступлять такі країни: Литва, Словенія, Росія, Швеція, Австралія, Північна Македонія, Ірландія, Кіпр, Норвегія, Хорватія, Бельгія, Ізраїль, Румунія, Азербайджан, Україна, Мальта.

У другому півфіналі, 20 травня, виступлять такі країни: Сан-Марино, Естонія, Чеська Республіка, Греція, Австрія, Польща, Молдова, Ісландія, Сербія, Грузія, Албанія, Португалія, Болгарія, Фінляндія, Латвія, Швейцарія, Данія.

Як зазначається, 10 країн із кожного півфіналу отримають право на участь у великому фіналі в суботу, 22 травня. Вони приєднаються до Нідерландів як країни, що приймає Євробачення, та «Великої п’ятірки» країн-засновників цього міжнародного пісенного конкурсу: Франції, Німеччини, Італії, Іспанії та Великої Британії. Загалом у великому фіналі змагатимуться 26 країн. Порядок виступів визначать після завершення другого півфіналу.

Як повідомлялося, Євробачення-2021 відбудеться у Роттердамі (Нідерланди), 18 травня відбудеться перший півфінал, 20 травня – другий півфінал, 22 травня – фінал

У конкурсі мала взяти участь 41 країна. Через вибуття Білорусі, якій Європейська спілка мовників відмовила в участі через політичний характер пісні, до якої не захотіли внести зміни, та Вірменії, яка відмовилася від участі, бо не мала змоги належно підготуватися, залишилося 39 учасників.

Українці зможуть голосувати у першому півфіналі за всіх учасників, крім представників своєї країни. Український гурт Go_A виступатиме з піснею Shum.

Реклама

Залишити коментар