Pfizer заявила про 100-відсоткову ефективність вакцини проти COVID-19 серед дітей 12-15 років

Компанії Pfizer та BioNTech повідомили, що серед дітей 12-15 років ефективність їхньої вакцини проти коронавірусу становила 100%. Також компанії випробовують препарат на дітях віком від 6 місяців до 11 років.

Про це йдеться у пресрелізі Pfizer.

У третій фазі клінічних випробувань взяли участь 2 260 підлітків 12-15 років у США. 1 129 дітей отримали плацебо, а решта — вакцину. Серед тих, хто отримав плацебо, виявили 18 випадків коронавірусу, а серед вакцинованих — жодного.

Зазначається, що вакцинацію діти переносили добре. За учасниками випробування планують спостерігати упродовж двох років після отримання другої дози препарату, щоби з’ясувати, наскільки тривалий захист вакциною.

Розробники планують найближчим часом подати до регуляторів із лікарських засобів у США та ЄС документи для екстреного використання препарату для вакцинації дітей 12-15 років.

Також компанії випробовують свій препарат на здорових дітях від 6 місяців до 11 років. Тиждень тому клінічне дослідження розпочали серед дітей віком від 6 місяців до 2 років та 5-11 років, найближчим часом розпочнуть випробування на дітях 2-5 років.

Крім того, Pfizer та BioNTech планують найближчим часом почати випробування версії вакцини проти коронавірусу, яка не потребуватиме зберігання за наднизьких температур. Це дозволить полегшити зберігання вакцини у сільських районах США та бідних країнах, пише Wall Street Journal.

Дослідження такої версії вакцини триватиме два місяці. Вчені мають з’ясувати, чи безпечна та ефективна така версія препарату. У разі успіху нову версію вакцини можуть почати використовувати з 2022 року.

Реклама

Залишити коментар