ОБСЄ фіксує грубі порушення з боку окупантів на лінії розмежування

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань РФ та її найманців, про що йдеться у звіті СММ ОБСЄ від 30 березня.

Про це у Facebook повідомляє пресслужба штабу ООС.

“29 березня патруль СММ ОБСЄ зафіксував 2 самохідні гаубиці 2С1 «Гвоздика» калібру 122 мм, які були розміщені з порушенням ліній відведення, поблизу населеного пункту Біле, неподалік Луганська на непідконтрольній Урядові України території. За допомогою БПЛА дальнього радіусу дії, 28 березня, були зафіксовані 20 танків на полігоні поблизу Бойківського та ще 3 танки поблизу населеного пункту Зернове, які належать збройним формуванням РФ. Танки розміщені за межами виділених місць зберігання озброєння на тимчасово окупованих територіях Донецької області”, – йдеться у повідомленні.

Українська сторона наголошує, що попри підписані 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи додаткові заходи з посилення та контролю режиму припинення вогню збройні формування РФ та її найманці продовжують перешкоджати роботі патрулів СММ ОБСЄ.

“У пункті пропуску на кордоні біля Вознесенівки, озброєний найманець збройних формувань, пославшись на «накази від командирів», наказав патрулю Місії покинути цей район. На блокпосту у населеному пункті Старомихайлівка, озброєні найманці дозволили патрулю Місії проїхати у західному напрямку лише після 22-хвилинної затримки”, – повідомляють у Контактній групі.

Також відбувалися затримки у доступі до місць зберігання озброєння та військової техніки у непідконтрольних Урядові районах Луганської області. На одному – 23 хвилини, а на іншому – більш ніж пів години.

Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань РФ та її найманців, про що йдеться у…

Опубліковано Операція об’єднаних сил / Joint Forces Operation Середа, 31 березня 2021 р.

Реклама

Залишити коментар