Молдова до літа запровадила надзвичайний стан

Влада Молдови ввела в країні до 30 травня надзвичайний стан у зв’язку із загостренням епідеміологічної ситуації з COVID-19.

Про це повідомляє Newsmaker.

Таке рішення ухвалив парламент на засіданні 31 березня. «За» проголосували 52 депутати. Із пропозицією запровадити в країні НС напередодні виступив уряд.

Згідно з проєктом, надзвичайний стан в Молдові ввели на 60 днів – з 1 квітня до 30 травня 2021 року. Тепер уряд має підготувати список обмежувальних заходів.

За словами виконуючого обов’язки прем’єр-міністра Аурела Чокоя, Нацкомісія громадського здоров’я збереться на засіданні 1 квітня.

Дотепер у Молдові діяв надзвичайний стан в галузі охорони здоров’я. Напередодні, 30 березня, уряд запропонував запровадити повноцінний НС. Режим надзвичайного стану, зокрема, передбачає, що в Молдові не можна проводити жодних виборів. Крім того, уряд водночас отримує більше повноважень.

Також слід зазначити, що в країні нині назріває велика політична криза – президент Мая Санду хоче вдатися через Конституційний Суд до проведення дострокових парламентських виборів.

Реклама

Залишити коментар