“100 днів роботи – фетиш, перформанс і мавпування Президента, але не стратегія”, – Максим Бурбак

Представники як обласної, так і міської влади самі себе загнали у парадигму, що необхідно на 100 днів зробити гучний перформанс і прозвітувати бодай за щось. Так прокоментував звіт міського голови Романа Клічука народний депутат двох скликань Максим Бурбак.

«Мені не так цікаво, 10 днів чи 100, а три по 100 – це вже буде скоро рік, а цікаві реальні кроки і реальні дії, – зазначив політик в ефірі передачі “Постфактум” на телеканалі ТВА. – Усе ж, що я побачив в суботу – це провінційне мавпування технології Президента Зеленського.

Коли у залі камерно мер бере слово і потім його заступники розказують, що вони думають зробити. Виглядає як презентація передвиборчої програми. Шановні, ви вже виграли вибори і вже при владі, і вже відповідаєте за все у місті. А вони ще далі презентують себе гарних.

Як чернівчанин я не отримав для себе інформації щодо стратегії розвитку Чернівців на рік чи на всю каденцію, стратегії розвитку комунальних підприємств, від яких залежить наше повсякденне життя і його комфорт – це Водоканал, Теплокомуненерго, приватні ці ЖРЕПи, вони їх об’єднують чи роз’єднують. Непрозорість призначення керівників провідних департаментів та комунальних підприємств, при тому, що в програмі було зазначено, що все це буде відбуватися прозоро. Конкурс якраз і потрібен для того, щоб ми почули стратегію розвитку і як ці об’єкти витягувати з боргової ями, а цього ми знову не почули.»

За словами нардепа, те, що звіт «підгадали» на вихідний день – одна з технологій, щоб звіт пройшов менш помітно.

«Уже у понеділок про цю подію всі забули, бо людей цікавить – скільки нових хворих на ковід і які нові обмеження вводяться. Щоб почути реакцію суспільства на свою роботу, вони мали б прозвітувати в середу, наприклад, щоб усі газети встигли підготувати матеріали і дати публікації,» – вважає Максим Бурбак

Реклама

Залишити коментар