Вимагала з підприємця хабар: на Буковині судитимуть інспекторку податкової служби

Головна державна ревізорка – інспекторка відділу Чернівецького управління ГУ Державної податкової служби за вирішення питання щодо закриття ФОПу вимагала з підприємця хабар. Окрім цього, за ці гроші працівниця податкової мала посприяти підприємцю, щоб його не притягнули до адмінвідповідальності за неподання декларації про доходи. Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.

За даними слідчих головна державна ревізорка за 3000 гривень хабара збиралася вплинути на прийняття рішення іншого уповноваженого щодо питання закриття ФОП, без притягнення підприємця-власника до адміністративної відповідальності за неподання декларацій про доходи. Вказані кошти інспекторка одержала на банківську картку

Слідчі завершили досудове розслідування та направили до суду обвинувальний акт стосовно головного державного ревізора за фактом одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення іншою особою.

Відповідно до ч. 2 ст. 369-2 КК України, якщо вину буде доведено, головна державна ревізорка сплатить штраф від семисот п’ятдесяти до однієї тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або проведе у тюрмі від 2 до 5 років.

 

Реклама

Залишити коментар