Українцям дозволили закордонні поїздки за е-паспортами – Рада ухвалила закон

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт №4355 «Про внесення змін до Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» щодо безперешкодного використання електронного паспорту.

За відповідне рішення проголосували 302 народних депутатів.

Законопроєктом закріплюється на рівні закону можливості використання громадянами України відображення в електронній формі інформації, що міститься у паспорті громадянина України у формі картки, у паспорті громадянина України для виїзду за кордон, а також у інших документах, в яких відображається інформація про реєстраційний номер облікової картки платника податків та/або про зареєстроване місце проживання.

“Прийняття законопроєкту забезпечить можливість безперешкодного використання громадянами України е-паспорта та е-паспорта для виїзду за кордон”, – йдеться у пояснювальній записці.

Наголошується, що наразі можливість використання громадянами України відображення в електронній формі інформації, що міститься у паспорті громадянина України у формі картки, у паспорті громадянина України для виїзду за кордон, а також у інших документах, в яких відображається інформація про реєстраційний номер облікової картки платника податків та/або про зареєстроване місце проживання забезпечується в межах реалізації експериментального проєкту, передбаченого постановою Кабінету Міністрів від 15 квітня 2020 р.

За даними законодавців, кількість громадян України, які користуються е-паспортами через мобільний додаток порталу Дія, становить близько 5 млн. осіб.

Реклама

Залишити коментар