Змагання за посаду керівника культурно-мистецького центру ім. Миколайчука продовжать 3 кандидати

29 березня у Чернівецькій міській раді провели засідання конкурсної комісії з обрання керівника культурно-мистецького центру ім. Івана Миколайчука. Члени комісії, які засідали в онлайн режимі, розглянули п’ять кандидатур на цю посаду. Усі претенденти подали на розгляд комісії відповідні документи, деякі й програми бачення розвитку центру. Про це пише ІА АСС.

До 29 березня конкурсній комісії відправили документи 5 претендентів. Серед них: Володимир Ємчук, Іван Петрусяк, Іван Бутняк, Ігор Гуляга та Василь Забродський. Критерії відбору Відповідно до закону України, керівником закладу культури, який перебуває у комунальній власності, може бути особа, яка має вищу освіту, стаж роботи у сфері культури не менше 3 років, володіє державною мовою та здатна своїми діловими та моральними якостями, освітнім та професійним рівнем виконувати відповідні посадові обов’язки.

Члени комісії  розглянули  документи,ознайомилися з біографіями кандидатів, їхньою трудовою діяльністю, зачитали рекомендаційні та мотиваційні листи. В останніх, деякі претенденти презентували своє бачення розвитку культурно-мистецького центру.

До наступного туру пройшов Володимир Ємчук, який працював в.о. завідувача відділу охорони пам’яток історії та культури Чернівецького обласного центру з питань культурної спадщини. Також далі пройшов Іван Петрусяк, який обіймав різні посади в учбово-методичному центрі «Культура Буковини» та Іван Бутняк — актор та головний режисер Чернівецького обласного театру ляльок, засновник та керівник приватного театру анімації.

Вибули з конкурсу Кандидатуру Ігоря Гуляги конкурсна комісія відхилила через відсутність у нього стажу роботи у сфері культури. Ігор Гуляга в автобіографії написав, що впродовж трудової діяльності займав різноманітні посади. Серед яких – менеджер, диспетчер, спеціаліст відділу у справах сім’ї та молоді Чернівецької ОДА, відділу Чернівецького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Окрім цього в автобіографії чоловік вказав, що займався активною громадською діяльністю у сфері культури: співпрацював із різноманітними громадськими організаціями, видавництвами, культурними об’єднаннями тощо.

Юристка комісії зазначила, що закон чітко говорить, що керівником закладу культури, який належить до комунальної власності, може бути особа, стаж роботи якої у сфері культури, не менше 3 років, а Ігор Гуляга подав інформацію про свою професійну діяльність і окремо виділив, що займався активною громадською роботою. Тобто сам вказав, що це була громадська, а не трудова діяльність.

У свою чергу, член комісії Владислав Севрюков сказав, що не допустивши кандидата до 2 туру, комісія не дізнається його плану розвитку центру. А членкиня комісії Юлія Сафтенко зауважила, що тут всі мають бути у рівних можливостях, а відповідно до закону стажу у Ігоря Гуляги немає.

Через сумніви членів комісії в рекомендаційних листах в пакеті документів претендента Василя Забродського, його кандидатуру на прохід у другий тур також не підтримали.

Відтак до наступного етапу конкуру з обрання керівника культурно-мистецького центру ім. Івана Миколайчука, який відбудеться 2 квітня, за рішенням комісії пройшли Володимир Ємчук, Іван Петрусяк, Іван Бутняк. У цьому турі кандидати під час співбесіди представлять свої пропозиції щодо розвитку центру на найближчі роки.

 

Реклама

Залишити коментар