“Важливий не сам дзвінок, а що ви йому скажете”, – Арсеній Яценюк про телефонний дзвінок президента США

Сьогодні українська влада не готова до розмови з новообраним президентом Сполучених Штатів Америки. Про це сказав Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії “Народний фронт” Арсеній Яценюк в інтерв’ю Ліга.нет.

Він наголосив, що “Зеленському потрібно встановити серйозну лінію комунікації з Білим домом і персонально з президентом Байденом”: “У нас не так багато друзів в цьому світі”.

Разом з тим, на думку Арсенія Яценюка, телефонний дзвінок президента США Байдена відбудеться, і це лише питання часу.

“Всі сконцентрувалися виключно на формі. Так, Байден ще не телефонував, але він і так вже все сказав. Через держсекретаря Ентоні Блінкена (Крим – це Україна, США ніколи не визнають півострів російським – ред.), через міністра оборони Ллойда Остіна (підтримав поставки Україні летальної зброї  – ред.), навіть через статтю в The Washington Post. Телефонний дзвінок теж точно відбудеться. Питання тільки часу”, – заявив екс-прем’єр.

“Але поки я б сказав: хлопці, важливий не сам дзвінок від Байдена, а те, що ви йому скажете. Сьогодні українська влада до цього не готова. Це буде не хвилинна і дуже предметна розмова у форматі конференції. На особистій розмові або під час дзвінка президента США зазвичай присутні ще РНБО, Держдеп США, Міноборони, може бути міністр фінансів. Це не дзвінок ввічливості. Їм треба серйозно готуватися”, – сказав Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що Зеленський – “людина комунікативна”: “Байден – дуже комунікативний, і шанс “зловити особисту хімію” дуже високий”.

Реклама

Залишити коментар