Перевірка шкіл, перукарень, ринків, закладів харчування та транспорту: хто порушує карантин в “червоній” зоні

З 22 по 26 березня за результатами перевірок Держпродспоживслужби порушення карантинних обмежень встановили на 82 об’єктах. Інспектори склали 26 протоколів про порушення протиепідемічних обмежень, надали 56 приписів, а також проінформували органи місцевої влади та правоохоронні органи про виявлені порушення. Про це повідомила начальниця Головного управління держпродспоживслужби у Чернівецькій області Анжела Косован.

Перевірили 53 одиниці громадського транспорту, серед яких 15 порушень, надавачам транспортних послуг надано рекомендації.Та основну увагу зосередили на об’єктах торгівлі продовольчими товарами, закладах громадського харчування та надавачів послуг (перукарні, спортивні, ігрові та розважальні центри, громадський транспорт тощо).

Найбільше порушень виявили в закладах торгівлі харчовими продуктами, до адміністративної відповідальності притягнули 26 осіб та надали 20 пропозицій (рекомендацій).

Протягом тижня обстежено 3 агропродовольчі ринки. Незначні порушення усувалися відразу під час обстеження. Також провели роз’яснювальну роботу серед підприємців ринків.

При перевірці 71 закладу громадського харчування, виявили порушення на 1 об’єкті та ще одному закладу надали пропозицію (рекомендацію).

Водночас  перевірили дотримання карантинних обмежень у 3 закладах дошкільної освіти та 8 закладах загальної середньої освіти, виявлено порушень на 1, за результатами яких надано 1 пропозицію (рекомендацію).

Реклама

Залишити коментар