Разумков скликає дві позачергові Ради 30 березня

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав розпорядження про скликання позачергових засідань парламенту у вівторок, 30 березня.

Відповідна інформація розміщена на сайті ВР.

Так, перше позачергове пленарного засідання заплановано на 13 годину 30 березня і скликається на вимогу Президента.

На ньому планується розглянути 13 законопроєктів, серед яких – про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов’язку та ведення військового обліку (№ 3553); про надання допомоги застрахованим особам на обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню COVID-19 (№ 5300); про внесення змін до Закону України “Про державну допомогу сім’ям з дітьми” щодо надання допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами та ефективного використання бюджетних коштів при фінансуванні одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” (№ 5064); про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації (№ 4020) та інших.

Друге позачергове засідання Ради скликається цього ж дня, 30 березня, на вимогу 156 народних депутатів.

Воно буде проведено відразу після завершення першого позачергового пленарного засідання Верховної Ради.

На цьому засіданні, згідно з розпорядження, планується заслухати інформацію голови Служби безпеки України Івана Баканова, голови Національної поліції України Ігоря Клименка, в.о. директора ДБР Олексія Сухачова щодо подій, які відбулись 20 березня біля Офісу Президента.

У порядку денному і розгляд проєкту постанови Верховної Ради про засудження подій, що відбулись 20 березня біля Офісу Президента (№ 5295).

Крім того, депутати мають намір розглянути проєкти постанов: про дострокове припинення повноважень народного депутата Ігоря Колихаєва (реєстр. № 4447) та про дострокове припинення повноважень депутата Олександра Скічка (№ 5012).

Також заплановано до розгляду питання про призначення позачергових виборів Харківського міського голови (№ 5292) та про призначення позачергових виборів Шегинівського сільського голови Яворівського району Львівської області (№ 5291).

Реклама

Залишити коментар