У ОДА відреагували на заяву заступника Клічука, що ситуація з переповненими лікарнями у Чернівцях штучна

Заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак зізналася, що її здивував допис заступника Чернівецького міського голови Юрія Лесюка щодо того, що ситуація з госпіталізацією хворих на коронавірус чернівчан до районних лікарень є штучно створеною.

Про це Наталія Гусак розповіла бід час брифінгу, 26 березня.

За словами посадовиці, Юрій Лесюк, роблячи таку заяву, мав враховувати, що дані про кількість вільних місць у лікарнях подають раз на добу. І з них робити висновки не варто.

“Мене вчора трішки збурила ця ситуація. Інформація у дашборді про кількість госпіталізацій оновлюється раз на добу. І ми ж розуміємо, що госпіталізації здійснюють не раз на добу, а частіше. Ці дані – для усвідомлення загальної картини з ліжками та киснем, а не для ухвалення управлінських рішень. Юрій Лесюк як фахівець, мав би розуміти, що якщо ми подаємо дані на ранок, це не означає, що в цю саму секунду вони актуальні для центру екстреної меддопомоги. Натомість пан Лесюк вирішив робити на їх основі якісь певні управлінські висновки. Це трішки дивує”, – зазначила чиновниця.

Раніше, на своїй сторінці у Facebook заступник міського голови Юрій Лесюк обурився, чому хворих коронавірусом чернівчан госпіталізують до райлікарень області і заявив, що “ситуація штучно створена”.

Реклама

Залишити коментар