Помер відомий чернівецький художник Орест Криворучко

Помер чернівецький художник і фотограф, автор ескізів герба та прапора Чернівців і Чернівецької області, заслужений художник України Орест Криворучко.

Про це 26 березня у Facebook повідомила донька художника Оксана Скоробогач.

“Орест Криворучко помер. Допоможіть хто чим може. Помоліться за нього”, – написала Оксана Скоробогач.

Небайдужих просять допомогти з коштами на поховання та фінансову підтримку родини:

Номер картки:

4731219615022245

Скоробогач Оксана

Нагадаємо, Орест Криворучко останніх кілька тижнів разом із дружиною перебував у реанімації під апаратом ШВЛ через коронавірус.

Раніше митцеві неодноразово доводилося звертатися за допомогою до добрих людей на операцію на єдине око, яким художник ще міг щось бачити.

Довідка

Орест Іванович Криворучко – український художник, Заслужений художник України.

Народився 9 травня 1942 року у Чернівцях (Стара Жучка).

Займався всіма відомими видами графіки, використовуючи різноманітні техніки (в тому числі — винайденими особисто ним) і живописом.

Активний член Українського геральдичного товариства. Автор герба і прапора міста Чернівці і Чернівецької області.

Учасник 80-и міжнародних виставок (ex libris, мала графіка, естамп). В його активі також 20 персональних виставок (графіка, живопис). Твори експонувалися у більш як 30-и країнах світу, є в музейних і приватних колекціях України і за кордоном.

Закінчив Чернівецьке художньо-ремісниче училище № 5 на відмінно, з найвищим розрядом (сьомим) альфрейника-живописця. Після служби в армії вступив в один із найпрестижніших на той час вузів — Московське вище художньо-промислове училище (колишнє Строгановське, тепер — Московська художньо-промислова академія імені С. Строганова) на відділення графіки, де був одним із найкращих студентів.

Після навчання повернувся на Буковину і відтоді мешкав та творив тут.

Реклама

Залишити коментар