На Тупицького склали ще один протокол: скасував засідання КСУ щодо власного ж порушення

Голова Національного агентства із запобігання корупції Олександр Новіков склав ще один протокол на відстороненого від посади голову Конституційного суду Олександра Тупицького. Той скасував засідання суду, на якому мали розглядати вчинений ним же проступок.

Про це повідомили у пресслужбі НАЗК.

Протокол склали щодо неповідомлення про наявність реального конфлікту інтересів. Новіков наголошує, що Тупицький не повідомив КСУ про конфлікт інтересів, який виник у нього на підставі надсилання до суду звернення Держбюро розслідувань про вчинення ним же дисциплінарного проступку. Тупицький скасував розпорядження про засідання, на якому мали розглянути це звернення..

У НАЗК пояснюють, що 9 березня 2021 року до КСУ надійшло звернення від заступника керівника Управління ДБР з розслідування злочинів, вчинених у зв’язку із масовими протестами у 2013–2014 роках.

У листі працівник ДБР повідомляв про вчинення Олександром Тупицьким істотного дисциплінарного проступку, грубого та систематичного нехтування своїми обов’язками, що є несумісним зі статусом судді.

Заступник голови КСУ Сергій Головатий, який нині виконує обов’язки очільника КСУ, скликав спеціальне пленарне засідання суду. На ньому планували вирішити, чи направляти звернення ДБР на розгляд Постійної комісії з питань регламенту та етики КСУ.

Зі свого боку Олександр Тупицький, не зважаючи на відсторонення від посади, незаконно скасував розпорядження Головатого, а також скликав спеціальне пленарне засідання КСУ на іншу дату.

Реклама

Залишити коментар