Зеленський підписав закон про відтермінування встановлення лічильників для населення до 2023 року

Президент України Володимир Зеленський підписав закон “Про забезпечення комерційного обліку природного газу” щодо перегляду термінів встановлення споживачам лічильників

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Документ передбачає продовження до 1 січня 2023 року термінів встановлення лічильників у помешканнях споживачів, де газ використовується лише для приготування їжі. Також відтерміновується обов’язок газорозподільчих компаній припиняти розподіл палива споживачам у разі їхньої відмови від встановлення лічильників газу.

Газорозподільчі компанії також будуть зобов’язані щокварталу подавати до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), звіт про встановлення лічильників газу або припинення розподілу газу споживачам, які відмовилися від їх встановлення.

НКРЕКП при цьому повинна буде щокварталу оприлюднювати на своєму сайті відомості про виконання газорозподільчими компаніями вказаних обов’язків.

Крім того, Кабінет міністрів зі свого боку у тримісячний строк має розробити та затвердити порядок компенсації витрат побутовим споживачам, які забезпечили встановлення індивідуальних лічильників газу власним коштом, у розмірі середньозваженої вартості встановлення лічильників.

У пресслужбі зазначили, що закон набирає чинності на наступний день після його опублікування.

Реклама

Залишити коментар