Справа про узурпацію влади: суд залишив Януковичу заочний арешт

Київський апеляційний суд залишив чинним рішення про заочний арешт президента-втікача Віктора Януковича у справі щодо захоплення ним державної влади. Тепер обвинувачення має право розпочати щодо нього процедуру екстрадиції.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора у Facebook.

Так, апеляційний суд не задовольнив скаргу адвокатів Януковича та залишив у силі рішення Печерського районного суду щодо його заочного арешту.

🔹 Суд залишив в силі заочний арешт колишньому Президенту у справі про захоплення державної влади

За переконливої…

Опубліковано Офіс Генерального прокурора Четвер, 25 березня 2021 р.

Як пише «Інтерфакс-Україна», адвокати заявляли, що з боку слідства були процесуальні порушення та відсутність належних документів про міжнародний розшук Януковича.

Водночас сторона обвинувачення це заперечила та наголосила, що президент-втікач є на обліку як особа, яка розшукується. Це, за словами правоохоронців, підтверджують відповідні листи. Нагадаємо, під час розгляду іншої справи щодо Януковича йому скасували заочний арешт минулого року через те, що прокурори не змогли довести факт, що експрезидент перебуває у міжнародному розшуку.

Після рішення суду, сторона обвинувачення має право розпочати стосовно Віктора Януковича процедуру екстрадиції та звернутися до суду по дозвіл на спеціальне досудове розслідування (in absentia).

Нагадаємо, Януковичу інкримінують ч. 1 ст. 109 КК України (повалення конституційного ладу або захоплення державної влади). Правоохоронці розслідували його дії у вересні — жовтні 2010 року, коли Конституційний Суд України повернув президентсько-парламентську форму правління, таким чином розширивши повноваження Януковича.

Реклама

Залишити коментар