Некомпетентність, непрофесійність та відсутність дієвої опозиції – характеристика 100 днів нової влади від нардепа Бурбака

Народний депутат двох скликань Максим Бурбак в ефірі програми «Постфактум» на телеканалі ТВА дав вичерпну характеристику першим місяцям роботи новоообраної міської та обласної влади.

«У роботі місцевої влади я вбачаю три ознаки: некомпетентність, непрофесійність та відсутність дієвої опозиції, яка б не лише критикувала, а й пропонувала варіанти вирішення проблем, – вважає політик.

За його словами, якщо зі зміною влади у США для України відчиняється нове вікно можливостей, то у Чернівецькій області новообрана влада демонструє, що кватирка можливостей вже зачиняється.

«І мені сумно, що люди повірили новим політичним силам, але перші ж кроки нам показали, що не так сталося, як гадалося, – зазначив Максим Бурбак. –

Перші 100 днів показали, що у Чернівецької міської ради плану дій немає. У вас стратегії розвитку немає. І я розумію, що об’єктивно цього і не могло бути. Бо вони не знали реального стану справ. А він дуже тяжкий. І звинувачують тепер Офіс Президента у помсті за те, що нікого зі «Слуги народу» не призначено на керівну посаду в місті – то це ж ваша провина, бо ви не подумали, як будуть фінансуватися дороги, реконструкція аеропорту і багато інших проєктів загальнодержавного значення.

Комунікацію з центральною владою провалено. Натомість всю ковдру відповідальності міська влада перетягнула на себе. І зараз цю ситуацію треба буде виправляти.

Головною помилкою Олексія Каспрука і Віталія Другановського було подарувати повноту влади Романові Клічуку у період, коли Продана і його партії не було у сесійній залі. Тепер же є ознаки зближення команди мера і «запроданців». Зокрема, ми бачимо нове кадрове призначення – керівником Департаменту розвитку став Сергій Бостан, який був керівником одного з підрозділів Чернівецької міськради за часів Михайлішина, а потім – керівником міської територіальної виборчої комісії, коли, пригадаємо, у 2015-му році відбувалися фальсифікації на місцевих виборах і справа Білика досі в судах.

Тому можна припустити, що так званий конфлікт між Проданом та командою мера буде тільки на публіку, а всі ласі земельні питання вони вирішуватимуть спільно і з користю для себе. Зараз відбувається переформатування – купуйте квитки, буде весело на цьому шоу.»

 

«Цікаво, що обласна рада копіює тенденції центральні у спілкуванні з масмедіа та у висвітленні своєї діяльності через соцмережі. Вони записують «відосіки».

Нема питань – відкритість влади треба завжди вітати.

Але, замість цього ми бачимо тільки агресивну реакцію і критику попередників із відео про занедбані об’єкти комунальної власності.

Я би пану Бойку порадив пігулки від раннього склерозу. Його обрали головою облради від Аграрної партії.

У минулій каденції ця партія була у провладній коаліції. Пан Козак як фронтмен цієї фракції завжди був у сесійній залі. Без поради Козака Фищук нічого не підписував і не робив, це всі знають. 5 років фракція Аграрної партії впливала на все, що відбувалося в обласній раді. Пане Олексію, що заважало Вашій партії зробити такі необхідні ремонти в приміщеннях комунальної власності?

Коли Ви пишете такі «відосіки» і кажете, що попередники нічого не зробили, спершу подивіться в дзеркало і дайте собі відповідь, що Ви як представник Аграрної партії могли і не зробили в минулій каденції Чернівецької обласної ради. Спитайте свою колегу Лілію Бортич, чому вона не ініціювала ці питання упродовж 5-ти років.», – зазначив Максим Бурбак

Реклама

Залишити коментар