Чернівецькі депутати зривали розгляд питання стосовно приміщення в центрі міста

Суперечки виникли довкола приміщень на Університетській 50, де до 2022 року згідно договору оренди працює благодійний фонд “Вікторія”. Подальша доля приміщення, після завершення строку оренди, не вирішена. До фонду дотичний Віталій Михайлішин. Відтак депутати з фракцій «Народний контроль», «Команда Михайлішина» та «Рідне місто» вимагали перерву. Також пропонували зняти питання з розгляду. Про це повідомляє ІА АСС.

Сьогодні, 25 березня у Чернівцях триває засідання лютневої сесії міської ради. Одним із дискусійних питань, яке знову включили у порядок денний сесії, стало питання 46 «Про виключення з Переліку другого типу нерухомого майна нежитлових приміщень за адресою вулиця Університетська, 50, що на праві власності належить територіальній громаді Чернівців».

Після того, як у сесійній залі перейшли до розгляду цього питання, депутати з фракцій «Народний контроль», «Команда Михайлішина» та «Рідне місто» почали просити перерву. Але голосування за перерву не набирали необхідної кількості голосів.

Депутати  викрикували та перебивали один одного, вимагаючи оголосити перерву і взагалі зняти це питання з розгляду під різними приводами. Деякі депутати навіть погрожували міському голові Романові Клічуку кримінальною відповідальністю.

“Хочу наголосити, що ненадання слова депутатам і не оголошення перерви на вимогу керівника фракції є так само і порушенням кримінального кодексу щодо перешкоджання депутатській діяльності. За це настає кримінальна відповідальність до 3 років позбавлення волі. Тому я вас попереджаю, щоб ви не порушували кримінальний кодекс”, – сказав депутат від фракції “Рідне місто” Володимир Бешлей.

Проте, йому знову нагадали про те, що згідно нового регламенту рішення про перерву є процедурним питанням, тому потребує голосування депутатів.

Під час емоційної дискусії стало зрозуміло, що до приміщень по вулиці Університетській, 50, які зараз орендує благодійний фонд «Вікторія», дотичний голова фракції «Команда Михайлішина» Віталій Михайлішин. Він не заперечив, що при розгляді цього питання має конфлікт інтересів, адже був керівником наглядової ради цього благодійного фонду.

За словами керівника департаменту розвитку міськради Сергія Бостана, зараз благодійний фонд сплачує оренду за приміщення у 135 квадратних метри в центрі міста в розмірі 4775 гривень на місяць. Після виключення його із переліку другого типу, орендна плата суттєво не зросте.  Проте, після закінчення оренди у 2022 році, ці приміщення можна буде виставити на відкритий аукціон, де переможе той, хто запропонує найкращі умови оренди.

Реклама

Залишити коментар