У парках та скверах можна ходити без масок – МОЗ внесло зміни до постанови

У МОЗ внесли зміни до постанови від 22 березня 2021 р. № 230 «Про внесення змін до постанови Кабміну від 9 грудня 2020 р. № 1236», якими визначили конкретний перелік місць обов’язкового носіння масок у регіонах червоної зони епіднебезпеки.

Про це інформує пресслужба МОЗ.

“Так, згідно з цими змінами, масковий режим не передбачений у парках і скверах, як це помилково зазначили у своїх новинах деякі ЗМІ. Водночас носіння масок є обов’язковим у закладах охорони здоров’я та освіти, підземних переходах, зупинках громадського транспорту та інших територіях загального користування за неможливості дотримання фізичної дистанції не менше як 1 метр”, – йдеться у повідомленні.

У відомстві нагадали, що тією ж постановою від 22 березня Кабмін змінив правила перетину кордону, і відтепер іноземці та особи без громадянства при в’їзді в нашу країну повинні мати при собі негативний ПЛР-тест, зроблений не більш як за 72 години до перетину кордону.

Для громадян України, які перетинають державний кордон, умовою, яка звільняє їх від самоізоляції та обсервації, є також наявність негативного ПЛР-тесту, проведеного не більш як за 48 годин до перетину кордону.

Як повідомлялося, 22 березня Кабінет Міністрів заборонив перебувати в місцях загального користування в регіонах, віднесених до червоної зони епідемічної небезпеки, без використання масок чи респіраторів.

В Україні за минулу добу, 23 березня, зареєстрували 14 174 нових випадків COVID-19, госпіталізовано 5 438 осіб, померли 342 людини. За весь час пандемії в Україні виявлено 1 579 906 випадків коронавірусу.

Реклама

Залишити коментар