“Нам не потрібна компенсація. Ми хочемо працювати”: протест підприємців на Калинівському ринку

Сьогодні вранці, 24 березня підприємці зібралися на мирний протест. Люди обурені закриттям непродовольчих рядів. На ринок прибув мер Клічук, щоб заслухати вимоги та пропозиції.   

Вчора, 23 березня у “червоних” зонах заборонили роботу усіх ринків окрім продовольчих. Жорсткі обмеження торкнулися й Калинівського ринку, який належить до ринків змішаного типу. Наразі працюють лише ряди, в яких продають продукти харчування. Решту ж закрили, опустивши шлагбаум, що пропускав покупців на ринкову стоянку.

“Я вас підтримую. Ми звертаємося до центральної влади, щоби переглянули рішення, але нас не чують”, — сказав Роман Клічук.

Підприємці обурються тим, що дозволяють роботу продуктовим рядам. Адже більшість  через карантин втрачають багато грошей, вкладених у товар.

Окрім повного закриття ринку чи роботи в звичному режимі, незважаючи на заборону, люди розглядають і інші варіанти. До прикладу підприємці пропонують відкрити ворота ринку, шлагбаум та стоянки, щоб була можливість заїхати. Таким чином організують роботу ринку на виніс. Тобто хочуть, щоб товар можна було замовити в телефонному режимі, а продавці приноситимуть його з контейнерів до виїзду ринку.

Також серед пропозицій була зміна графіку роботи ринку. Наразі о 6 ранку на “Калинці” перебувають лише охоронці. А час роботи підприємців розпочинається з 14:00. Мера Клічука закликають це змінити та дозволити торгувати вже з 6 ранку.

Багатьох непокоїть швидкість прийняття хоча б якогось вигідного для підприємців рішення.

“Не чекати місяць, бо ми вже місяць у “червоній” зоні”, “Нам не потрібна компенсація. Ми хочемо працювати”, — закликали люди.

В цілому можна підсумувати, що рішення уряду обурює всіх. На думку підприємців та й самого мера на свідому повітрі складно заразитися коронавірусом. То ж серед пропозицій прозвучала й наступна:

“Кладемо тазик з хлоркою при в ході на ринок, дезінфектор в кожному контейнері. Та й нехай заходить покупець, миє руки, купляє що захоче”, — пропонує чоловік та запевняє, що підприємці готові придбати все необхідне для дезиінфекції на ринку та дотримання маскового режиму.

 

 

“На свіжому повітрі неможливо заразитися коронавірусом”

Реклама

Залишити коментар