Безпілотник ОБСЄ зафіксував поблизу Луганська велике скупчення артилерії окупантів

Безпілотник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксував на аеродромі поблизу тимчасово окупованого Луганська велике скупчення військової техніки окупантів.

Про це у Facebook повідомляє штаб операції Об’єднаних сил.

“Українська сторона СЦКК повідомляє про порушення з боку збройних формувань Росії та її найманців. Відповідно до Звіту СММ ОБСЄ № 67/2021 від 23 березня, міні-БПЛА СММ ОБСЄ зафіксував на аеродромі в районі населеного пункту Переможне, поблизу Луганська, велике скупчення військової техніки окупантів, яка знаходилася з порушенням лінії розведення, а саме: 7 установок реактивної системи залпового вогню БМ-21 «Град», 8 самохідних гаубиць 2С1 «Гвоздика» калібру 122 мм, та 2С3 «Акація» калібру 152 мм, 6 причіпних гаубиць 2А65 «Мста-Б» калібру 152 мм та 6 одиниць Д-30 «Жаба» калібру 122 мм. Поруч зі Старомихайлівкою, що на тимчасово окупованій території Донецької області виявлено 2 міномети 2Б11 «Сані» калібру 120 мм”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, “загалом 20 танків різних модифікацій знаходилися за межами виділених місць зберігання в ОРЛО. 13 із них – на території аеродрому біля населеного пункту Переможне, 5 – поблизу населеного пункту Хрустальний та 2 – біля Георгіївки”.

Таке значне скупчення військової техніки окупантів свідчить про наміри і надалі здійснювати провокації уздовж лінії розмежування. Нарощування озброєння та зосередження військової техніки в районах полігонів є прямим доказом проведення навчань та бойового злагодження підрозділів збройних формувань Російської Федерації, наголошують в ООС.

Українська сторона СЦКК повідомляє про порушення з боку збройних формувань РФ та її найманців

Відповідно до Звіту СММ…

Опубліковано Операція об’єднаних сил / Joint Forces Operation Середа, 24 березня 2021 р.

Реклама

Залишити коментар