Масковий режим в “червоній” зоні: чи штрафуватимуть буковинців без масок

Поліція Чернівецької області порушників маскового режиму у місцях загального користування спочатку не штрафуватиме. З людьми проведуть бесіди про необхідність носіння засобів індивідуального захисту. Про це кореспонденту ІА АСС розповів начальник Управління превентивної діяльності ГУНП в Чернівецькій області Святослав Кішлар.

В Законі України “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)” від 6 листопада минулого року зазначили, що  штраф за перебування у громадських закладах і транспорті без індивідуальних засобів захисту складає від 170 до 255 грн.

Ми штрафуватимемо тих людей, які без масок в громадських будівлях і транспорті. Людей на вулиці без масок одразу не каратимуть. З буковинцями поліція буде спілкуватися й роз’яснювати, чому  необхідно носити маски чи інші засоби індивідуального захисту. Наразі у нас достатня кількість нарядів, яка може проводити цю роз’яснювальну роботу якісно та швидко”, — розповів поліцейський.

Святослав Кішлар додав, що звертатиметься до дирекцій продовольчих ринків та інших об’єктів, аби вони за допомогою гучномовців спонукали людей носити маски.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів заборонив знаходитися у місцях загального користування в регіонах, віднесених до «червоної» зони епідемічної небезпеки, без використання масок чи респіраторів.

Реклама

Залишити коментар