Шкарпетковий флешмоб: як чернівчани відзначають День “дітей сонця”

Сьогодні, 21 березня відзначають Міжнародней день людей з синдромом Дауна. Чимало чернівчан цього дня долучилися до своєрідного флешмобу, одягнувши непарні шкарпетки, які символізують 47-му пару хромосом. Відповідні фото користувачі опублікували у соцмережах.

До флешмобу, зокрема, долучилися освітяни разом із очільницею департаменту освіти і науки Чернівецької області Людвігою Цуркан.

“У цей день проводять щорічний міжнародний флешмоб “Lots of Socks”. Його мета – звернути увагу суспільства на проблеми людей з синдромом Дауна. Усім охочим пропонують одягати різнокольорові шкарпетки, щоб зрозуміти як живуть люди з цією проблемою під пильними поглядами суспільства.

Працівники Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА також долучились до шкарпеточного флешмобу та закликають відноситись до сонячних діток з такою ж любов‘ю, яку вони випромінюють у світ!” – написали учасники флешмобу.

Вперше Міжнародний день людини з синдромом Дауна був проведений у 2006 році, його ініціаторами стали Європейська асоціація Даун-синдром (EDSA) та Всесвітня асоціація Даун-синдром (ІDSA). У грудні 2011 року Генеральна Асамблея ООН оголосила 21 березня Всесвітнім днем людей з синдромом Дауна.

Синдром Дауна – це генетична аномалія, якій притаманна додаткова хромосома 21. Люди з синдромом Дауна мають 47 хромосом у каріотипі замість звичних 46.

Реклама

Залишити коментар