Прем’єр Болгарії звернувся до Росії: Припиніть шпигувати в нашій країні

Після затримання в Болгарії підозрюваних у шпигунстві на користь Росії прем’єр країни Бойко Борисов прямо звернувся до Москви з вимогою припинити такі дії.

Про це повідомляє Болгарське національне радіо.

Через новий шпигунський скандал болгарська влада буде змушена в черговий раз вислати з країни російських дипломатів, заявив Борисов.

“Хочу закликати їхніх керівників (Росії — ред.) — припиніть шпигувати в Болгарії”, — заявив прем’єр країни.

У ніч на 19 березня болгарські правоохоронці повідомили про затримання низки підозрюваних у шпигунстві на користь Москви, також в деяких місцях у Софії та в околицях міста Перник пройшли обшуки.

Міністерство оборони Болгарії повідомило, що за підозрою у передачі секретних даних іноземній державі затримали двох болгарських військових. У Генпрокуратурі уточнили, що вони діяли разом зі спільниками в інтересах Росії. Загалом у справі шестеро фігурантів, зокрема, дружина одного з військових, яка має громадянство і Болгарії, і Росії.

Крім цього, Міністерство закордонних справ Болгарії заявило, що декілька затриманих мають зв’язки з російським посольством в країні. Тож тепер на тлі нового шпигунського скандалу Болгарія висилатиме з країни російських дипломатів.

Софія вже неодноразово висилала з країни російських дипломатів через звинувачення у шпигунстві, Москва, як завжди, все заперечує.

Реклама

Залишити коментар