На Буковині жінку хотіли оштрафувати за те, що діти не навчалися дистанційно

Маму, яка не змогла забезпечити своїм дітям доступ до онлайн-навчання, судили у Чернівецькій області.

За це жінку хотіли оштрафувати, ідеться у постанові суду, опублікованій на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Обвинувачену намагалися притягнути до адміністративної відповідальності за те, що “12 січня 2021 року, біля 09 години, у селі Мошанець Дністровського району Чернівецької області, вона не забезпечила належних умов для навчання своїм малолітнім дітям, не проконтролювала онлайн-навчання та відвідування дистанційних уроків, чим порушила статтю 150 Сімейного кодексу України”.

Свою вину жінка визнала. Вона пояснила, що зламався телефон, його довелося віддати у ремонт, що й завадило навчанню. Зараз техніку поремонтували, діти відвідують уроки та виконують домашні завдання.

Дослідивши матеріали справи, суддя вирішив закрити її у зв’язку із відсутністю в діях обвинуваченої складу адміністративного правопорушення.
“Вважаю, що за таких обставин дії обвинуваченої особи не можна розцінювати як ухилення від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей”, – зазначив у своїй постанові суддя, який розглядав справу.

Реклама

Залишити коментар