Науседа передав ЗСУ радіоелектронний литовський комплекс протидії дронам

Президент Литовської Республіки Ґітанас Науседа передав Збройним Силам України радіоелектронний комплекс протидії дронам EDM4S.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

“18 березня відбулась зустріч Президента Литовської Республіки Ґітанаса Науседи з Головнокомандувачем Збройних Сил України генерал-полковником Русланом Хомчаком в рамках офіційного візиту Президента Литви в Україну”, – ідеться у повідомленні.

Під час зустрічі, що проходила в Посольстві Литви в Україні, Науседа передав Хомчаку радіоелектронний комплекс протидії дронам EDM4S виробництва литовської компанії NT-Servise.

“Мені дуже приємно, що так званий ловець безпілотних літальних апаратів, виготовлений литовцями, підвищить безпеку українських військовослужбовців”, – заявив Науседа.

Нагадаємо, Президент Литовської Республіки Гітанас Науседа 18-19 березня перебуває з офіційним візитом в Україні.

Напередодні він підписав у Києві розом з Володимиром Зеленським спільну декларацію щодо європейської перспективи України, за якою Литва офіційно зобов’язалася підтримати вступ України до ЄС.

А сьогодні Гітанас Науседа виступив в українському парламенті. Звернувшись до депутатів українською мовою, литовський лідер, зокрема, наголосив на спільній історії і спільних героях України та Литви, а також закликав Київ підтримати позицію країн Балтії і відмовитися від закупівель електроенергії з побудованої росіянами Білоруської АЕС.

Реклама

Залишити коментар