Верховний суд скасував указ про звільнення «судді майданівців» Оксани Царевич

Верховний суд скасував указ про звільнення судді Печерського райсуду Києва Оксани Царевич, яка ухвалювала сумнівні рішення проти активістів Автомайдану у січні 2014 року.

Про це заявили в громадській організації Автомайдан.

На переконання активістів, Царевич може повернутися до суддівської практики та відсудити у держави «величезну компенсацію».

“Вища рада правосуддя та Вищий адмінсуд визнали, що вона порушила присягу і підлягає звільненню. Тепер ж ці рішення скасовано, а це значить її фактичне поновлення з правом на величезні компенсації за наш з вами рахунок. Також Царевич можуть повернути право здійснювати правосуддя”, — заявили активісти.

❗ СУД СКАСУВАВ УКАЗ ПРО ЗВІЛЬНЕННЯ ЕКССУДДІ ЦАРЕВИЧ!

Так, указ президента про звільнення однієї з найодіозніших суддів…

Опубліковано Автомайдан Середа, 17 березня 2021 р.

У 2020 році Шевченківський районний суд визнав Оксану Царевич невинуватою за недостатністю доказів. Її звинувачували у винесенні завідомо неправосудного рішення про позбавлення водійських посвідчень активістів Автомайдану в січні 2014 року.

Прокуратура і адвокат потерпілих автомайданівців оскаржили виправдувальний вирок.

У січні 2014 року, після мітингу Автомайдану під резиденцією експрезидента Віктора Януковича в Межигір’ї, Царевич позбавила водійських прав щонаймменше чотирьох автовласників, причетних до акції.

При цьому протоколи про незупинення водіїв на вимогу ДАІ, які розглядала Царевич, були складені на основі підроблених рапортів, підсудні та свідки вказували на це.

У вересні 2016 року тоді ще президент України Петро Порошенко підписав указ про звільнення Оксани Царевич з посади судді Печерського районного суду Києва у зв’язку з порушенням присяги.

Реклама

Залишити коментар