В продуктовому вилучили майже 50 кг зіпсованого м’яса : позапланова перевірка Держпродспоживслужби

На “гарячу телефонну лінію” Держпродспоживслужби поскаржилися на  реалізацію неякісних харчових продуктів (фарш) у магазині “М’ЯСКО”. Інспектори провели позапланову перевірку даного магазину та зафіксували кілька порушень. Про це повідомила Анжела Косован, начальниця Головного Управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області, на своїй сторінці в Фейсбук
Перевірка виявила ряд порушень щодо вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів: відсутнє маркування на фарш свинний та курячий, гігієнічний стан приміщення знаходиться в незадовільному стані, відсутні калібровані термометри у холодильних та морозильних камерах, товарне сусідство недотримується, відсутня система простежуваності та не запроваджена система НАССР.
Відповідно до порушень інспектори винесли  припис на їх усунення. На власника магазину “М’ЯСКО” склали протокол про порушення Закону України “Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин” та передано для розгляду.
Також власник зняв з обігу 49,9 кг неякісної та небезпечної продукції, відповідно до статті 5 Закону України “Про вилучення з обігу, переробку, утилізацію, знищення або подальше використання неякісної та небезпечної продукції”, .
Реклама

Залишити коментар