У Чернівцях близько 100 випадків коронавірусу серед працівників дитячих садків: чи закриють дошкільні заклади на карантин

Питання про закриття дитячих садків у Чернівцях розглядається. І таке рішення справді можуть ухвалити, якщо ситуація з захворюваністю в області ускладниться. Про це у коментарі МБ повідомив очільник міського управління освіти Сергій Мартинюк.

У Чернівцях на коронавірус хворіє 18 дошкільнят, а також майже сотня працівників садочків. Наразі жоден заклад не закритий на карантин — закривають лише ті групи, де були контакти з інфікованими. На карантині перебувають сім дошкільних груп. У них виявили по кілька інфікованих, спалахів у групах не фіксували.

Садочки відвідують менш як чотири тисячі дітей із майже десяти тисяч. За словами Мартинюка, це пов’язано з переживанням батьків за здоров’я дітей. Проте наразі офіційно рішення про закриття садочків ніхто не ухвалював. І коли його можуть таки прийняти – невідомо.

“Теоретично питання закриття дитсадків розглядається. Все ж станом на сьогодні садки працюють – за винятком тих, які перебувають на самоізоляції, або окремих дошкільних груп. Поки область дозволила, щоби садки працювали, то, відповідно, вони будуть працювати”, — сказав Сергій Мартинюк.

Але те, що таке може відбутися, цілком реально, зауважує посадовець.

 

Реклама

Залишити коментар