10 порушень Мінських домовленостей за добу – пресслужба Об’єднаних сил

Протягом минулої доби 13 березня, в районі проведення операції Об’єднаних сил збройні формування Російської Федерації десять разів порушили режим припинення вогню. Про це повідомили в пресслужбі операції ОБСЄ.
Поблизу Пісків, російсько-окупаційні війська обстрілювали позиції українських захисників з мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.Обстріли велися також неподалік Водяного, що на Приазов’ї. Там окупанти відкривали вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. У цьому ж напрямку, застосувавши безпілотний літальний апарат типу «квадрокоптер», збройні формування Російської Федерації скинули над позиціями Об’єднаних сил два постріли ВОГ-17. Також стріляля по українським позиціям в районі Південного.
На обстріли противника наші воїни відкривали вогонь у відповідь.Бойових втрат серед українських воїнів немає. Про грубі порушення з боку збройних формувань Російської Федерації на непідконтрольній території повідомляє також Українська сторона спільного центру контролю та координації.
Зокрема, російські найманці здійснили низку провокацій із застосуванням забороненого озброєння, метою яких було штучне загострення ситуації в районі населених пунктів Піски та Водяне, Донецької області, з подальшим безпідставним звинуваченням підрозділів Збройних Сил України в обстрілах цивільної інфраструктури околиць Донецька.
Так, напередодні чергового засідання Тристоронньої контактної групи найманці вдалися до фальсифікації та розповсюдження відверто неправдивих повідомлень для формування альтернативного порядку денного цього засідання. Для введення в оману населення тимчасово окупованих територій, окупанти і надалі тиражують фейки щодо силового сценарію вирішення конфлікту на Донбасі.
Реклама

Залишити коментар