Розгорнуть 25 ліжок у відділенні: як в Новоселиці готуються до прийому чернівецьких хворих на коронавірус

У Новоселицькій центральній районній лікарні розгорнуть додатково 25 ліжок у відділеннях та 6 – у реанімації, аби надавати допомогу хворим на коронавірус чернівчанам. Про це повідомили у пресслужбі Чернівецької ОДА.

Про розгортання додаткових ліжок у Новоселицькій лікарні домовилися голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук та його заступниця Наталія Гусак. Вони також відвідали Герцаївську центральну районну лікарню та поцікавилися, як тут лікують мешканців Чернівців.

“Вдячний громадам Новоселиччини та Герцаївщини за те, що зголосилися у своїх медичних закладах рятувати чернівчан. Розгорнуті зараз додаткові місця дадуть змогу не доправляти недужих жителів обласного центру у Хотинську районну лікарню”, – зазначив Сергій Осачук.

Як пояснила Наталія Гусак, наразі пацієнти обох закладів забезпечені киснем. Чернівецька ОДА передала у Новоселицьку та Герцаївську лікарні 10 додаткових двопотокових концентраторів прозапас .Наразі у Новоселиці лікують 13 чернівчан. На момент госпіталізації вони потребували дотації кисню. У Герці надають допомогу шістьом жителям Чернівців, двоє з них у важкому стані, четверо –  у стані середньої тяжкості. Усі пацієнти на кисневій терапії.

Реклама

Залишити коментар