Понад чверть мільйона українців мають посвідки на проживання в Польщі

Понад 250 тис. громадян України мають посвідки на тимчасове (до 3 років) і постійне (5-10 років) проживання у Польщі. Близько 80% з них мають карти тимчасового перебування.

Про це повідомило Управління з питань іноземців в Польщі (UDSC).

Як зауважують в UDSC, більшість українців перебувають у Польщі на підставі віз та безвізового режиму. Однак усе більше українців бажають залишитися у Польщі на триваліший час. Відтак зростає кількість поданих анкет від громадян України на отримання карт перебування.

Більшість осіб, які мають карти тимчасового перебування, отримали їх з огляду на роботу (73%), близько 12% – за сімейними обставинами, а близько 5% – завдяки здобуванню освіти в Польщі.

Найбільше українців, які мають карти перебування в Польщі, у віковій групі 18-40 років – близько 61%, у групі понад 40 років 27%, у групі до 18 років – 12%.

Як зазначається, українці, які мають посвідки на проживання в Польщі, найчастіше проживають у Мазовецькому воєводстві (адмінцентр Варшава) – 52 тис., Малопольському воєводстві (Краків)– 31 тис., Великопольському воєводстві (Познань) – 29 тис.

Реклама

Залишити коментар