Економічний ефект від діяльності НАБУ і САП у 2020 році сягнув майже 2 млрд грн

Економічний ефект від діяльності Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у 2020 році сягнув 1,93 мільярда гривень.

Про це повідомила пресслужба НАБУ.

У цю суму входять гроші, відшкодовані державним підприємствам, розкраданню яких вдалося запобігти, стягнені застави з підозрюваних, що порушили покладені на них обов’язки, а також інші перерахування до бюджету.

Так, завдяки діяльності НАБУ та САП державним підприємствам відшкодували 1 мільярд гривень. Із них 895 мільйонів — АТ «Укрнафта», 112 мільйонів — ПАТ «Запоріжжяобленерго», 750 тисяч — ДП «Адміністрація морських портів», а також 400 тисяч — Бердянській філії ДП «Адміністрація морських портів».

У якості відшкодування збитків або порушення підозрюваними обов’язків до бюджету перерахували понад 115 мільйонів гривень. Також НАБУ та САП вдалося запобігти розкраданню на понад 805 мільйонів гривень.

Крім того, завдяки діяльності НАБУ народні депутати повернули 1,55 мільйона гривень за незаконне отримання компенсації за оренду житла.

Реклама

Залишити коментар