Чернівецький художник Орест Криворучко разом з дружиною у реанімації: у обох коронавірус

Чернівецький художник і фотограф, автор ескізів герба та прапора Чернівців і Чернівецької області, заслужений художник України Орест Криворучко перебуває у реанімації через коронавірус під апаратом ШВЛ.

Про це у коментарі molbuk.ua повідомила донька митця Оксана Скоробогач.

У реанімації перебуває також і дружина Ореста Криворучка – вона на кисневій дотації.

“Вся наша родина перехворіла коронавірусом. Але батьків завернуло по другом разу. “Швидка” їх забрала майже одночасно: батька – 9 березня, маму – 10-го. Зараз вони у реанімації, і я навіть не знаю, чи їм хоч трохи полегшало. Зв’язку з ними немає. Мабуть, настільки все погано, що немає що розповідати”, – хвилюється донька Оксана Скоробогач.

За її словами, грошей на ліки батькам наразі немає. Вся допомога, яку віддав мер Роман Клічук, пішла на погашення кредитів, які накопичилися через численні важкі операції.

“Мер допоміг нам частково погасити готівкові кредити. У нас було 5 кредитів, а зараз залишилося 2 кредити. Кредити – через операції мені і мамі, пов’язані з онкологією. Наразі ми у великій скруті. Часом навіть на харчування не стає. У родині працює фактично лише один мій чоловік. Пенсії, яку отримуємо, не вистачає навіть на комунальні послуги. Я на інвалідності вже більше десяти років, заледве пересуваюся. Живемо на допомогу від добрих людей”, – каже Оксана Скоробогач.

Як повідомляли раніше, у всієї родини серйозні проблеми зі здоров’ям. А сам Орест Криворучко практично повністю втратив зір на одному оці, і боровся, щоби зберегти хоча би друге.

Нещодавно міський голова Роман Клічук передав Оресту Криворучку свою першу зарплату.

Номер картки:

Скоробогач Оксана Орестівна

4731219615022245

Реклама

Залишити коментар