Буковинські лісники 20 березня долучаться до акції  «Озеленення планети»

Буковинські лісники разом з активістами та громадськістю 20 березня долучаться до міжнародної акції  «Озеленення планети». Таким чином, ініціатори акції привернуть увагу до найбільшої проблеми століття – глобальної зміни клімату. Починаючи з першого дня акції та до травня лісники планують висадження близько 3 мільйонів дерев в Чернівецькій області. Про це по повідомляє пресслужба Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства.

Висадку дерев розпочнуть в Сокирянському, Кельменецькому та Хотинському лісах. Далі, поступово, залежно  від погодніх умов,  долучаться до лісокультурної кампанії майже всі лісгоспи краю.

Найбільша площу акція охопить в Берегометському лісомисливському господарстві – 292 гектари, Путильському держлісгоспі – 214 гектарів та Сторожинецькому лісгоспі – 211 гектарів. В лісах саджатимуть  ялинки  ( 1 мільйон 334 тис.), дуби – 803 тис., ялиці – 322 тис., бук – 77 тис.

«Можна з впевненістю сказати, що наші лісогосподарські підприємства повністю забезпечені якісним власним посадковим матеріалом для проведення лісокультурної кампанії 2021 року. Про це свідчать попередні підрахунки та обстеження розсадників лісгоспів. Ми задоволені результатами інвентаризації, відтак готуємося якісного та оперативного виконання робіт з відновлення лісів. Також  у нинішньому році продовжуємо роботи по створенню нових лісів на Буковині», – зазначив начальник Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Гончар.

 

Реклама

Залишити коментар