В управлінні освіти відреагували на скандал у дитсадку у Чернівцях

У Чернівцях комісія вивчить ситуацію щодо скандалу у дитячому садку №42, коли дівчинку покарали через відмову батьків здавати 500 гривень.

Про це molbuk.ua повідомив начальник управління освіти Чернівецької міської ради Сергій Мартинюк.

“Створили комісію, яка буде розслідувати ситуацію, що сталася у дитячому садку. Я про це дізнався вчора ввечері. Причому розповіла працівниця управління, яка прочитала про це із соцмереж. Тому є підозра, що ситуацію намагалися “замнути”, а не вирішити”, – вважає Сергій Мартинюк.

Наразі управління освіти збирає інформацію, спілкуються з адміністрацією закладу, батьками.

“Зрозуміло, що ситуація ненормальна. Батьківський комітет не є автономною одиницею, які що хочуть те і роблять у закладі. Тому, думаю, подібні речі були узгоджені. Незрозуміло, хто і навіщо сфотографував дитину та відправив фото батькам. Ми вивчаємо ситуацію, щоби у подальшому унеможливити подібне”, – сказав Сергій Мартинюк.

За словами Сергія Мартинюка, за кілька днів будуть висновки роботи комісії.

“Я говорив з батьком, який описав мені всю ситуацію. Спілкувався із завідуючою закладу, яка стверджувала, що нічого не знала, а фото, мовляв, було зроблено в інший час. Найближчим часом комісія прийме відповідні рішення. Але ситуації не замнемо”, – запевнив Сергій Мартинюк.

Також в управлінні освіти заявили, що керівникам навчальних закладів міста ще раз наголосять про заборону збирання коштів.

Нагадаємо, у Чернівецькому дитсадку №42 “Перлинка” дитину покарали через те, що її батьки не здали 500 гривень на подарунок. Дівчинку, яка сиділа окремо від інших дітей сфотографували та надіслали батькам.

Реклама

Залишити коментар