СБУ допитала Медведчука у справі про держзраду — ЗМІ

Лідера партії “ОПЗЖ” Віктора Медведчука допитала СБУ в рамках розслідування справи про держзраду, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на джерело.

За словами співрозмовника агентства, допит відбувся у вівторок.

В кінці лютого видання Цензор.НЕТ опублікувало запис переговорів нібито Віктора Медведчука з тодішнім помічником президента РФ Владиславом Сурковим, передає НВ. На записі, датованому 2014 роком, вони обговорюють схему поставок електроенергії, в якій задіяні російська Інтер РАО і її структури на окупованому півострові, та обмін полоненими на Донбасі.

Нагадаємо, Рада нацбезпеки і оборони України 19 лютого запровадила санкції проти 19 юридичних і восьми фізичних осіб, зокрема російських бізнесменів, пов’язаних з поставками вугілля та інших енергоресурсів.

Під санкції потрапили лідер “ОПЗЖ” Віктор Медведчук, його дружина Оксана Марченко та Наталія Лавренюк, яку називають цивільною дружиною нардепа від “ОПЗЖ” Тараса Козака. Санкції запровадили за статтею про фінансування тероризму.

У РНБО також заявляли, що санкції запровадили проти п’яти літаків, якими Медведчук і Козак користувалися для прямих перельотів до Росії.

Рішення про санкції ґрунтується на матеріалах СБУ. За словами голови спецслужби Івана Баканова, зараз триває розслідування для того, щоб задокументувати незаконну поставку вугілля з тимчасово окупованої території до РФ і на підконтрольну владі частину України.

За тиждень до цього РНБО запровадила санкції проти нардепа від “ОПЗЖ” Тараса Козака та його телеканалів “112 Україна”, “NewsOne”, “ZIK”, які пов’язують з Медведчуком.

Реклама

Залишити коментар