На Буковині на коронавірус частіше стали хворіти люди 30−40 років і діти

У Чернівецькій області на COVID-19 частіше стали хворіти люди 30−40 років і маленькі діти, повідомив директор департаменту охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації Олег Чорний.

Про це чиновник сказав в ефірі Україна 24.

“Велика частина пацієнтів у віковій групі 30−40 років. Є багато маленьких дітей, які надходять в обласну дитячу лікарню. Їх кількість збільшилася”, — розповів Чорний.

Директор департаменту повідомив, що, згідно із клінічною картиною, серед категорії хворих віку 30−40 років зафіксовано британський штам нового коронавірусу, попри відсутність офіційних даних.

Він зазначив, що ситуація в області під контролем, хоч і стабільно складна, оскільки хворі надходять також у вихідні й не відчувається зниження госпіталізацій, хоча зазвичай у вихідні їх кількість зменшується.

На сьогодні у нас [на Буковині] розгорнуто 2 162 ліжка. Завантаженість госпітальних баз становить майже 60%, але є низка баз, де наповненість 100%. Пацієнти надходять досить важкі. Їм потрібна дотація кисню, тому реанімаційні відділення чотирьох типів госпітальних баз заповнені на 100%”, — розповів Чорний.

Він додав, що впровадження карантину «вихідного дня» і локдауну було ефективним і висловив сподівання на результативність запроваджених обмежень для «червоної зони».

Чорний зазначив, що в області продовжують вакцинувати першу групу ризику, а саме медпрацівників.

“Вакцинація у нас триває. Немає вихідних, виїзні бригади працюють. Вакцинують наразі медпрацівників, які надають допомогу хворим на коронавірус”, — сказав він.

Реклама

Залишити коментар