В Ізраїлі відкрили ресторани і бари на тлі вакцинації 40% населення

У неділю, 7 березня, в Ізраїлі набув чинності третій етап послаблення карантину, зокрема, для власників «зелених паспортів» відкрили кафе та ресторани.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу в перший день після зняття карантинних обмежень відвідав кафе в Єрусалимі і оголосив про повернення до докарантинного життя, повідомляє Reuters.

«Ресторани повертаються до життя», — сказав Нетаньягу під час сніданку в кафе з мером Єрусалима Моше Леоном.

За його словами, Ізраїль майже вийшов із локдауна, введеного через поширення COVID-19, але протиепідемічні правила скасовувати не будуть.

«Нам все ще потрібно бути уважними, ми повинні носити маски, тримати соціальну дистанцію», — сказав ізраїльський прем’єр.

За даними Міністерства охорони здоров’я Ізраїлю, 53% ізраїльтян отримали хоча б одну дозу вакцини розробки Pfizer/BioNTech. Повністю вакциновані понад 3,7 млн з приблизно 9 млн жителів Ізраїлю.

Згідно з новими правилами, з 7 березня усередині ресторанів, кафе та барів дозволено перебувати тільки власникам «зелених паспортів», тобто людям, які вже отримали дві дози вакцини або одужали від COVID-19. Іншим людям дозволено перебувати за столиками на вулиці.

Учні старших класів повернуться до очного навчання в містах, де не менш ніж 70% людей, старших за 50 років, вакциновані від COVID-19 або вже одужали.

Ізраїльтянам, які опинилися за кордоном через закриття аеропорту кілька тижнів тому, поступово дозволять повернутися додому.

Реклама

Залишити коментар