Пожежа в чернівецькій лікарні: стало відомо, від чого померли двоє пацієнтів

Стали відомі причини смерті двох постраждалих внаслідок пожежі у Чернівецькій міській лікарні №1, яка сталася в суботу, 27 лютого.

Про це у коментарі molbuk.ua розповів начальник Чернівецького обласного бюро судово-медичної експертизи, завідувач кафедри судової медицини та медичного правознавства БДМУ, доктор медичних наук, професор, заслужений лікар України Віктор Бачинський.

За його словами, один із постраждалих загинув внаслідок отруєння чадним газом, а інший – отримав опіковий шок.

“Один із пацієнтів користувався кип’ятильником. Поруч стояв спирт, внаслідок високої температури спирт вибухнув, а полум’я потрапило на чоловіка, і він отримав 70% ураження шкіри. Це було причиною смерті”, – сказав Бачинський.

“Інший пацієнт не міг ходити. Коли почалася пожежа, горіли ковдри та одяг, палата була задимлена й утворився чадний газ. Чоловік не міг піднятися. Так як легені були слабкі після ковіду, потерпілий задихнувся”, – додав головний судмедексперт області.

Раніше повідомлялося, що у Чернівецькій міській лікарні №1, де лікують хворих на СOVID-19, в суботу, 27 лютого сталася пожежа, в результаті якої загинули дві людини. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом недотримання правил пожежної безпеки.

Реклама

Залишити коментар